Reactie Cercle Brugge gaat met reeks van 12 ongeslagen matchen naar 't Kiel: "De uitslag van de heenmatch? Maakt niet uit"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Brugge
| 13 reacties
Cercle Brugge gaat met reeks van 12 ongeslagen matchen naar 't Kiel: "De uitslag van de heenmatch? Maakt niet uit"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een goede voorbereiding op de finales tegen Beerschot Wilrijk? Meh. Cercle Brugge kon tegen Westerlo niet bepaald overtuigen, maar er stond dan ook een halve B-ploeg op het veld. Trainer Francky Vercauteren trekt zich vooral op aan de ongeslagen reeks.

"We kwamen te kort, er was te weinig aanvalslust. Al was de tweede helft beter", begon Vercauteren op de persbabbel. "Dit resultaat is voldoende. Sommigen zullen zeggen van niet, maar we hebben nog steeds die ongeslagen reeks van 12 matchen en dat is toch het belangrijkste."

Sommige vervangers komen in aanmerking voor volgende week

Francky Vercauteren

Het was eerder een overbodig en verplicht nummertje dan een deftige voorbereiding op de finales. Meer dan de helft van de basisspelers kwam niet in actie. "Ik heb een paar jongens gespaard en een paar anderen behoed voor een gele kaart. Van de vervangers hebben sommigen getoond dat ze in aanmerking komen voor volgende week, anderen deden dat niet", legt de coach uit.

Focus op finale

Nu deze match achter de rug is kan Cercle volop focussen op volgende week. "We pakken de finale aan op dezelfde manier als altijd. Zo hebben we die ongeslagen reeks gehaald", zegt hij. "Met welk resultaat ik tevreden zou zijn in de heenmatch? Dat kan ik niet zeggen en dat maakt ook niet uit. Gelijk wat de uitslag wordt, alles kan nog gebeuren in de terugmatch. Het is en blijft voetbal", besloot Vercauteren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties