Fans verbolgen over nieuwe maatregel in verband met stadionverboden, De Ideale Wereld ziet in Kruibeke de ideale plek

Fans verbolgen over nieuwe maatregel in verband met stadionverboden, De Ideale Wereld ziet in Kruibeke de ideale plek

De Voetbalcel van Binnenlandse Zaken wil immers het stadionverbod uitbreiden tot vijf kilometer buiten de stadions. Een maatregel waar vele supporters het toch wel moeilijk mee hebben. Bij De Ideale Wereld was het dan weer reden tot hilariteit.

De nieuwe maatregel van de Voetbalcel zou omvatten dat hooligans zich niet binnen een straal van vijf kilometer rond het stadion mogen begeven op wedstrijddagen - om het geweld rond de stadions op die manier te kunnen inperken.

Vele fans zijn verbolgen. "Niet elk stadionverbod is er eentje vanwege hooliganisme", klinkt het eensluidend bij de supporters van KV Mechelen, Antwerp, Zulte Waregem en Moeskroen die we over het voorval konden spreken. 

Te snelle stadionverboden

Bovendien stellen die fans dat echte hooligans sowieso gaan vechten in bossen of ergens op een afgelegen parking en niet in de buurt van een stadion. Er zouden ook veel te snel en voor pietlulligheden stadionverboden worden uitgevaardigd.

Bij De Ideale Wereld konden ze dan weer aan de slag met het idee. Volgens hen is er enkel in Kruibeke nog een perimeter van 5 km buiten elk stadion en dus zouden de hooligans dáár massaal beginnen afspreken. En de Kruibekenaar? Die ging mee in het verhaal. Opgelet: het laden van de beelden kan even duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties