Hamdi Harbaoui scoorde er vier, met dank aan strafschop in twee pogingen: "Davy was niet echt akkoord, maar ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 1 reacties
Hamdi Harbaoui scoorde er vier, met dank aan strafschop in twee pogingen: "Davy was niet echt akkoord, maar ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een vreemd moment in de match tussen Zulte Waregem en Moeskroen: de penaltyfases met Hamdi Harbaoui en ref Verboomen. De hoofdrolspeler reageert met de kwinkslag.

Verboomen gaf na een corner een strafschop voor handspel, maar had het daarna even erg lastig om de dader te identificeren. Na een minuutje gaf hij uiteindelijk - volkomen terecht - de gele kaart aan de ingevallen Van Durmen. Hamdi Harbaoui ging vervolgens achter de bal staan en trapte die op Bailly. In de herneming scoorde De Pauw, maar toen had Verboomen al gefloten ...

En de elfmeter moest worden overgedaan. "Voor mijn vertrouwen en geloofwaardigheid was het belangrijk om ook die herneming zelf te nemen. Ik weet dat ik hem kan scoren. Ik had mijn manier van trappen gewijzigd bij de eerste, daarom wilde ik de tweede zeker nemen - ik wist dat hij erin zou gaan", aldus Harbaoui daarover.

Vertrouwen

"De coach had Davy De fauw aangeduid voor de tweede, maar ik wilde hem zelf geven. Helemaal akkoord was Davy niet dat ik die tweede toch zelf nam, maar ik had vertrouwen dat hij zou binnengaan. Eind goed, al goed."

En dus scoorde Harbaoui - net als twee jaar geleden tegen KV Mechelen met Lokeren - uiteindelijk een vierklapper. "Met dank aan de ploegmaats, want zoveel individuele acties moest ik niet doen om mijn goals te maken. Topschutter worden? Neen, die kloof is te groot en ik ben er niet mee bezig."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties