Francky Dury wil competitieformat herbekijken: "Uitzonderlijk als kleine club" en "Ook al 6-0 verloren in play-off 1"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 2 reacties
Francky Dury wil competitieformat herbekijken: "Uitzonderlijk als kleine club" en "Ook al 6-0 verloren in play-off 1"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is goed begonnen aan play-off 2 en staat er halfweg glorieus voor. De groepswinst komt zo dichterbij, het team wil daarna nog verder gaan en mikt zelfs op het Europees ticket. Gedroomd wordt er echter nog niet.

Davy De fauw, Onur Kaya, Hamdi Harbaoui, ... Wie we het de voorbije weken ook vroegen, allemaal waren ze duidelijk: "We gaan voor het Europees ticket en we willen op 18 mei zeker nog niet op vakantie." En met 13 op 15 heeft Essevee ondertussen alvast een goede start daartoe genomen om minstens de groep te winnen.

"We zijn gemotiveerd, in play-off 2 is er maar een manier om je te amuseren en dat is wedstrijden winnen", beseft ook Francky Dury. "Anders speel je vanaf april vriendenmatchen. We willen dan ook maximaal presteren en we hebben een goede balans gevonden, ook al zitten we met veel huurspelers."

Toch droomt Dury nog niet: "Ik droom sowieso niet vaak meer over Europees voetbal. Als supporters zien dat je met een tweede ploeg speelt of dat er geen engagement is, dan haken ze af en verlies je de geloofwaardigheid. In elk land worden nu finales gespeeld, in België worden die maar met zes ploegen gespeeld. Dat is jammer."

Toch liever in play-off 1 dan in play-off 2

Dury wil dan ook het format laten herbekijken: "Play-off 1 is altijd het leukste. Wat Charleroi overkwam in Brugge? Wij hebben ook al 3-0, 4-0 of 6-0 verloren in play-off 1. Het is uitzonderlijk als je kan meedoen voor een titel, voor een tweede plaats of voor Europees voetbal."

"Naast een keer Lokeren zijn wij de ploeg die drie keer Europees voetbal hebben gespeeld de voorbije jaren. Voor de kleine ploegen na de G5 wordt het hoe langer hoe moeilijker om Europees te halen. Maar ik speel nog altijd liever play-off 1 in een rol als Charleroi dan in play-off 2."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties