Eden Hazard geen geschikte kapitein voor de Rode Duivels? "Ik vond het een vreemde keuze" en "Zou Eden nooit die verantwoordelijkheid geven"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 20 reacties
Eden Hazard geen geschikte kapitein voor de Rode Duivels? "Ik vond het een vreemde keuze" en "Zou Eden nooit die verantwoordelijkheid geven"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard moet ons land straks naar glorie leiden op het WK in Rusland. Als een van onze sterspelers én als kapitein. Maar is de 27-jarige dribbelkont van Chelsea wel de geschikte man om de aanvoerdersband te dragen. Voer voor discussie...

In het voetbalprogramma Wereldkampioenen van Ben Crabbé zei analist Johan Boskamp er het volgende over: "Ik vond het een vreemde keuze. Iedereen, denk ik. Vincent Kompany was geblesseerd en iedereen dacht dat de band naar Jantje Vertonghen zou gaan."

Zou die andere sterspeler Kevin De Bruyne een goeie aanvoerder zijn? "Ik denk dat voor Kevin hetzelfde geldt als voor Eden. Hij is wel anders, maar hij is helemaal niet bezig met dat kapitein zijn. Als je aanvoerder bent, ben je bezig met een heleboel nevenactiviteiten. Je moet de ploeg meetrekken, je moet dit doen, je moet dat doen…"

Er lijkt bij de Belgen maar één echte kapitein: "Kijk, als Kompany aanvoerder is, straalt hij dat ook uit. Ik zou Eden nooit die verantwoordelijkheid geven. Hij zit zo niet in elkaar. Hij zegt het ook zelf: 'Eigenlijk is Vincent Kompany onze kapitein. Ik vind het alleen leuk dat ik die band heb.' Of hij van mij Kapitein mag blijven? Ik heb daar niks op tegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties