Er is iets dat Marc Wilmots énorm stoort en dus doet hij oproep aan het land: "Het moet stoppen" en "Dat is typisch Belgisch"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Er is iets dat Marc Wilmots énorm stoort en dus doet hij oproep aan het land: "Het moet stoppen" en "Dat is typisch Belgisch"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marc Wilmots spreekt niet veel, maar als hij spreekt dan geeft de ex-bondscoach ongezouten zijn mening. Ook items als de contractverlenging van Roberto Martínez en de eeuwige discussie rond Kevin De Bruyne en Eden Hazard - die volgens sommigen niet samen in de ploeg kunnen - gaat hij niet uit de weg.

"Ik heb mij nooit gemoeid in dat debat rond De Bruyne en Hazard. Het is de logica zelve dat zo'n spelers samen moeten groeien en evolueren. Het moet echter gedaan zijn met hen tegen elkaar uit te spelen. Dat is typisch Belgisch en dat moet stoppen. Vroeger werd in het tennis hetzelfde gedaan met Justine Henin en Kim Clijsters. We moeten net fier zijn we dat over zo'n topspelers beschikken." 

En dan is er de contractverlenging van de bondscoach, opvallend genoeg al voor het WK in Rusland geregeld. Et alors? Marc Wilmots ziet er geen graten in, integendeel zelfs:  "Als dat niet gebeurd was, zou er geopperd worden dat die onzekerheid niet goed is voor de spelersgroep. Kijk maar naar de campagne die destijds in 2002 gevoerd werd tegen Robert Waseige omdat hij had gezegd dat hij zou stoppen. De spelers weten dat Martínez blijft en zo kan je misverstanden vermijden", klinkt het in de Waalse pers.



 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties