Waasland-Beveren verklaart de keuze voor Ferrera: "Voetbalkenner met enorme tactische bagage, een toptrainer"

Redactie
| 21 reacties
Waasland-Beveren verklaart de keuze voor Ferrera: "Voetbalkenner met enorme tactische bagage, een toptrainer"
Foto: © photonews

Gisteren konden we u in primeur al melden dat Yannick Ferrera de nieuwe trainer van Waasland-Beveren wordt. De 37-jarige coach moet eindelijk voor stabiliteit gaan zorgen op de Freethiel: "We hopen eindelijk dat er een coach die twee jaar uitdoet", aldus voorzitter Dirk Huyck.

Huyck legt ook uit waarom het Ferrera werd. Er passeerden immers heel wat namen de revue. "Zijn enorme goesting om zich te bewijzen gaf de doorslag", zegt hij in HLN. "Bovendien heeft Yannick in het verleden al wel wat positieve zaken gerealiseerd. De beker gewonnen met Standard, kampioen gespeeld met STVV, met KVM bijna play-off 1 gehaald..."

Waasland-Beveren wordt wel al zijn vijfde club. "Er waren ook een paar negatieve klanken, maar het is duidelijk dat Yannick geleerd heeft uit die fouten. Het is duidelijk dat hij hier wil bewijzen dat hij standvastig kan werken en met een ploeg een project kan leiden. Hopelijk kunnen we eindelijk eens twee jaar met iemand werken."

Voetbalkenner

Ferrera was eerder al eens in beeld, maar er is een groot verschil.... "Dat hij nu nog meer zin heeft om er tegenaan te gaan en zich te bewijzen. Yannick is een voetbalkenner met een enorme tactische bagage. We staan meer dan 100 procent achter zijn aanstelling. Hij is een absolute toptrainer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties