Carrasco weet waarom het aanvankelijk niet lukte in China: "Onze coach kende - euh - weinig van voetbal"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Tubeke
| 13 reacties
Carrasco weet waarom het aanvankelijk niet lukte in China: "Onze coach kende - euh - weinig van voetbal"
Foto: © photonews

Het was een opvallend ontspannen Yannick Carrasco die de pers te woord stond vrijdagnamiddag. De winger is - zonder ongelukken - quasi zeker van een basisplaats. Maar iedereen wou wel weten hoe het met hem zit na een vijf maanden in China.

Want het liep niet echt over wolkjes tijdens zijn beginperiode. "(aarzelt) Ja, hoe moet ik dit zeggen? Kijk, alle andere ploegen hadden een Europese trainer en wij hadden een Chinese coach. En ja, euh, die had niet al te veel verstand van voetbal. Gelukkig hebben ze dat snel ingezien en zijn ze verandert van trainer. Het gaat er nu veel Europeser aan toe", aldus de linkerflank.

Zorgen over zijn niveau maakt hij zich allesbehalve. "Ik ben er nog niet zo lang en ik had mijn conditie van bij Atlético mee. Daar zijn de trainingen niet van de poes. Daarbij heb ik de laatste vier weken heel wat extra trainingen gedaan en ben ik in het krachthok gekropen. Ik heb er alles aan gedaan om klaar te zijn."

De coach ziet me elke dag aan het werk, de mensen die kritiek hebben niet

De buitenwereld heeft wel zijn bedenkingen natuurlijk. China staat dan ook niet hoog aangeschreven. "Ieder mag zijn mening hebben en ik begrijp dat ook wel. Maar die mensen maken de ploeg niet op. De coach ziet me elke dag bezig en zal de beste laten spelen. Hij is het die beslist..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties