Naast Imke Courtois ontvangt 'Villa Sporza' nog een tweede vrouwelijke analiste, Karl Vannieuwkerke legt uit waarom dat aantal niet hoger ligt

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 20 reacties
Naast Imke Courtois ontvangt 'Villa Sporza' nog een tweede vrouwelijke analiste, Karl Vannieuwkerke legt uit waarom dat aantal niet hoger ligt
Foto: © photonews

'Villa Sporza' is klaar voor een drukke WK-maand. Gastheer Karl Vannieuwkerke zal de avonduitzendingen voor zijn rekening nemen, samen met drie andere tafelgasten.

Verschillende analisten schuiven vanaf vandaag aan tafel bij Maarten Vangramberen en Vannieuwkerke. Naast vaste waarden als Jan Mulder, Marc Degryse, Wesley Sonck, Geert De Vlieger en Imke Courtois ontvangt Sporza ook drie nieuwkomers. "Mo Messoudi, Frank Boeckx en Heleen Jaques - een tweede vrouw dus die Imke komt aflossen", verduidelijkt Vannieuwkerke in Het Laatste Nieuws.

"Na de avondmatch is er ook nog een dagelijkse talkshow, en dan komt er telkens een vierde gast bij. Vanaf 7 juli, bij de start van de Ronde, zal één van de voetbalanalisten plaats maken voor een wielergast."

Er zullen dus meer mannen dan vrouwen aan tafel plaatsnemen. "Dat is de logica zelve", gaat Vannieuwkerke verder. "Er voetballen nu eenmaal veel meer mannen dan vrouwen, er zijn veel meer jongens dan meisjes die dromen om voetbaljournalist te worden. Gelukkig stijgt het aantal vrouwen. Wij hebben er nu twee. Het kan natuurlijk beter, maar dit heeft niks te maken met discriminatie, wel met vraag en aanbod. En ik wil in geen geval positief discrimineren. De vrouwen die we nu hebben, hebben alle verdienste."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties