Geert De Vlieger en Wesley Sonck zijn het overduidelijk oneens over openingsprestatie Rode Duivels

Redactie
| 9 reacties
Geert De Vlieger en Wesley Sonck zijn het overduidelijk oneens over openingsprestatie Rode Duivels
Foto: © photonews

Moeten we nu tevreden zijn met de prestatie van onze Rode Duivels of niet? De 3-0 overwinning was uiteraard ruim verdiend, maar het spel zelf was - vooral voor rust - niet al te vloeiend. Wesley Sonck en Geert De Vlieger hadden na afloop dan ook elk hun eigen kijk op de zaak.

"We hebben fraaie doelpunten gemaakt, maar het spelniveau was bij momenten toch flink voor verbetering vatbaar", aldus ex-doelman De Vlieger in Villa Sporza. Dat de Rode Duivels beide helften uitstekend aanvatten, mag ons niet content stellen. "Dat is misschien te weinig om tegen goeie ploegen een goed resultaat te halen", aldus de analist.  

"Panama is veruit de zwakste ploeg van het toernooi Panama. Of ik gerustgesteld ben? Ja en nee, het gevoel is natuurlijk minder goed dan tegen Costa Rica, dat wel. Uiteindelijk heb je een logische overwinning behaald, heb je een paar fraaie doelpunten gemaakt en heb je de zwakste tegenstander van dit WK zien spelen."

Dan zag zijn collega aan tafel Wesley Sonck het toch lichtjes anders: "Zeg Saudi-Arabië, sorry hoor, maar als je met 5-0 verliest tegen Rusland kan je niet zeggen dat deze ploeg minder was of wel? Ik vind dat we toch vooral het positieve uit het verhaal moeten halen", meent de ex-spits van KRC Genk en Club Brugge.  

"Zijn we nu niet te kritisch? Want we zitten hier hele tijd te zeggen dat Argentinië, Spanje, Portugal, Duitsland en Brazilië niet kunnen winnen en wij winnen onze eerste match en scoren drie keer. We weten dat het heel moeilijk is en dat er heel veel ploegen zijn die heel goed verdedigen. Panama verdedigde gewoon niet goed, maar wij dwingen hen natuurlijk ook tot niet goed verdedigen. We hebben nu eenmaal die kwaliteiten die van overal kunnen komen", besluit Sonck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties