Exclusief interview met de man die van Mertens een blondje maakte (en verantwoordelijk is voor helft WK-kapsels): "Hij wou in het begin niet, Kat wel"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Moskou
| 7 reacties

Sheldon Edwards is de officiële kapper van de voetbalsterren (en hij maakte van Mertens een blondje)

Exclusief interview met de man die van Mertens een blondje maakte (en verantwoordelijk is voor helft WK-kapsels): "Hij wou in het begin niet, Kat wel"
Foto: © Voetbalkrant.com

Er was wel heel wat te doen rond Dries Mertens, die ineens met blonde lokken aan het ontbijt bij de Rode Duivels verscheen. De man die daarvoor verantwoordelijk was, kregen wij te pakken. Maar Sheldon Edwards ziet niet alleen Mertens onder zijn schaar passeren. Half het WK belt hem...

We zitten nog maar net bij Edwards of hij laat ons een whatsappje zien: zijn landgenoot Usain Bolt die vraagt wanneer hij nog eens tijd heeft. Later passeerde de voltallige Senegalese en Nigeriaanse ploeg de revue. "Damn, ik dacht drie dagen in Londen te blijven, maar ik zal donderdag terug moeten zijn, want ik moet 15 man van de Nigeriaanse ploeg hun haar doen", lacht Edwards.

Witte Mertens

"Kara Mbodji? Die ken ik heel goed! Cheikhou Kouyate is een goeie vriend van mij. Hij komt altijd met zijn haar bij mij. Wie nog? Radja Nainggolan is ook een heel goeie maat en mijn cliënt. Ja, ik doe al die zijn stijlen", knipoogde hij. 

Maar de blonde haren van Mertens? "Ik zeg meestal aan de spelers wat ik wil doen, ze leggen hun imago in mijn handen. En voor een voetballer is dat wel iets 'bigs'", knikt de Jamaicaan. "Ik zei hem dat ik hem een blonde kleur wou geven, maar hij wou eerst niet. Ik heb hem moeten overhalen. Na tien minuten wou hij het product niet meer laten inwerken. 'Het wordt wit!', riep hij. Maar goed, het is eens iets speciaals en mensen praten er over. Zo staat hij ook meer in de picture. Zijn vriendin (Katrin Kerkhofs) vindt het trouwens ook mooi."

Edwards zijn cliëntenbestand is ongelooflijk: "Wie nog? Gabriel Jesus, Fred, Michy Batshuayi, Phil Foden, Leon Bailey, Raheem Sterling, Moussa Dembélé, Romelu Lukaku, Vincent Kompany... Te veel om op te noemen."

HD Cutz dankzij... Dembélé

Maar het begon allemaal met Dembélé: "Ik deed eerst geen voetballers, maar Dembélé liet zijn haar eens doen en toen was het vertrokken. Al zijn ploegmaats vonden het zo indrukwekkend gedetailleerd dat ze het 'kappen in HD' noemden. En dus noemde ik snel daarna mijn zaak in Londen 'HD Cutz'. Nu heb ik drie zaken en acht kappers. En ik blijf het even druk hebben."

Een plaatsje veroveren om je haar te laten doen is bijna niet meer weggelegd voor de gewone mens. Edwards zelf vliegt trouwens de wereld rond om zijn klanten op hun wenken te bedienen. "Ik zit constant op een vliegtuig. Ik kom terug naar Rusland donderdag, maar ik weet nog niet hoe lang ik blijf. Het kan zijn dat ik een paar keer over en weer moet vliegen."

De kapper van de voetbalsterren quoi! "Ik heb er nooit lessen voor gevolgd. Mijn familie had drie zaken in Jamaica en vanaf mijn tiende leerde ik het mezelf aan. Ja, het is een passie. My job is cool!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties