Terugblik op speeldag 1, zonder floppers maar mét topfans, Lukaku, Costa, Kane, volksliederen, beauty's en de onvermijdelijke CR7

Terugblik op speeldag 1, zonder floppers maar mét topfans, Lukaku, Costa, Kane, volksliederen, beauty's en de onvermijdelijke CR7
Foto: © photonews

De eerste 16 wedstrijden zitten er helemaal op, het WK gaat hard als een tierelier en de tweede speeldag is zelfs al begonnen. Hoog tijd om dus al even terug te blikken naar goede traditie. Met toppers en floppers, of doen we het anders?

We kunnen het hier natuurlijk hebben over de niet altijd zo consistente VAR, de penaltymisser van Lionel Messi, over Lewandowski, Neymar en nog een paar andere spitsen of toppers die teleurstelden, alsook over de mindere prestatie van pakweg Duitsland of Brazilië of volgens sommigen zelfs het weinig overtuigende spel van de Rode Duivels ... 

Maar dat gaan we tijdens dit WK eens niet doen, voorlopig toch niet. Onze klassieke Top/Flop krijgt zo een twist: enkel toppers, geen floppers. Al is het maar om even het azijnpissen te laten voor wat het is doorheen de pers.

Cristiano Ronaldo

We genoten met volle teugen van Spanje - Portugal, misschien wel de beste wedstrijd uit de eerste zestien. De Spanjaarden speelden een goede wedstrijd, Cristiano Ronaldo zorgde voor de rest met een prima hattrick. 

De 3-3 was een wedstrijd waar beide teams meer verdienden. Ronaldo wil de grootste aller tijden genoemd worden en lijkt na EK-winst ook op weg naar goede prestaties op een WK. En wie weet wat er dan allemaal nog mogelijk is.

Passie, overgave en het vuilnis meenemen

De fans van IJsland waren op hetzelfde niveau als de spelers van hun team: vol passie en met het nodige charisma. 90% keek thuis naar de wedstrijd, de andere 10% zit in Rusland om live naar de wedstrijden te gaan.

Ook pakweg de Senegalezen kwamen met veel passie en overgave aan de strijd. En hun fans kuisen achteraf het stadion op, een traditie die ook bij de Japanners al ingeburgerd is geraakt. En dat is knap werk.

Volksliederen

Meermaals kippenvel nog voor de matchen begonnen. Met dank aan een aantal erg mooie volksliederen, die de spelers meteen op scherp wisten te zetten.

Traantjes vloeiden, er werd uit volle borst meegezongen. Alle WK-premies ten spijt: velen doen het vooral toch nog voor de eer en glorie van het vaderland. En dat is knap, ook al levert het niet altijd topresultaten op.

Spitsen op de afspraak

Niet enkel Ronaldo was op de afspraak, ook diverse andere spitsen deden hun duit in het zakje. Romelu Lukaku zette de netten twee keer bol, net als Harry Kane voor Engeland.

Diego Costa speelde - in de schaduw van CR7 - ook meer dan een prima pot in het duel van de landen van het Iberisch schiereiland, terwijl ook de Russische spitsen het doel meer dan weten staan.

Beauty's

De vrije trap van Ronaldo, de dito stilstaande fase van Kolarov, de heerlijke bal van Coutinho, de banaanbal van Dries Mertens, ... Het aantal knappe doelpunten en vrije trappen is al niet meer op een hand te tellen.

Het maakt het WK aangenaam om naar te kijken, want er vielen ook wel al wat doelpunten in die eerste ronde. Vele daarvan vanop stilstaande fases of strafschoppen, met dank aan de VAR ook al een paar keer. Die heeft zo toch ook al wat fouten uit het spel gehaald.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties