Waarom Eden Hazard geen Nederlands spreekt

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Moskou
| 327 reacties
Waarom Eden Hazard geen Nederlands spreekt
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Eden Hazard is één van de sterren van het mondiale voetbal en dus ook de Rode Duivels. Zijn Engels ging er al serieus op vooruit, maar hij spreekt nog steeds geen woord Nederlands. Dat zou hij graag anders zien.

Tijdens de babbel met Eden Hazard werd de taal binnen de nationale ploeg aangehaald. Wat spreken de Rode Duivels nu precies onderling? "Met de coach erbij spreken we altijd Engels, praktisch iedereen is die taal ook machtig", aldus Hazard.

"Maar onderling spreken we vooral in het Frans. De Vlaamse spelers kunnen immers allemaal goed Frans, maar de Franstaligen en hun Nederlands, dat is iets anders (lacht). De meesten spreken het zelfs totaal niet." Eden zit daar ook bij. "Eerlijk, daar heb ik echt spijt van. En ik heb van niet veel dingen spijt."

De Fransen hebben het niet zo begrepen op vreemde talen

-Eden Hazard

"Zeker nu ik kapitein ben, zou het eigenlijk moeten. Ik probeer het wel te leren, maar er tijd voor vrijmaken is moeilijk. Waar het aan ligt? Ik zat al heel vroeg in Frankrijk en daar hebben ze het niet zo begrepen op vreemde talen", sloot hij lachend af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties