KRC Genk pakt trots uit met verwezenlijking op niveau van de Premier League

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
KRC Genk pakt trots uit met verwezenlijking op niveau van de Premier League
Foto: © photonews

In de Luminus Arena zijn ze momenteel koortsachtig aan het werken aan de grasmat. Niks bijzonder zo in het tussenseizoen horen we u al denken, maar het nieuwe tapijt dat wordt aangelegd wordt er eentje van hybride aard. En zo zorgt de Limburgse club ineens voor een primeur.

Het wordt namelijk de eerste Belgische club met een dergelijke grasmat. Het zogenaamde GrassMaster-veld wordt aangelegd door 20 miljoen kunstvezels te injecteren in de bestaande - natuurlijke - grasmat. 

En dat is niet alles: daarnaast wordt het kunstgras rond het terrein eveneens vernieuwd en in een blauw jasje gestoken inclusief het clublogo in een witte kleur. Het gaat in totaal om een investering van 500.000 euro. En die zal ook renderen: "De komende seizoenen kunnen we een heel jaar lang, ook in play-off 1 op een uitstekend veld aantreden", stelt stadiondirecteur Kobe Schepers. 



Opvallend: terwijl Genk uitpakt met de Belgische primeur beschikken 15 van de 20 clubs in de Premier League al over een dergelijke grasmat. De hybride matten zijn overigens wereldwijd in gebruik. Zo zullen bijvoorbeeld onze Rode Duivels vrijdag hun kwartfinale tegen Brazilië in Kazan afwerken op een mat van GrassMaster. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties