Martinez hoeft Rode Duivels écht niet extra te motiveren: "Hier hebben we twee jaar lang naar toegewerkt"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Redactie
| 0 reacties
Martinez hoeft Rode Duivels écht niet extra te motiveren: "Hier hebben we twee jaar lang naar toegewerkt"

Wist u dat Roberto Martinez een favoriet woord heeft? 'Mentality'. Of 'motivation'. Of misschien 'confidence'. Van zijn tactische plannen kregen we niet veel te horen op zijn laatste persconferentie, maar het mentale aspect, dat zit helemaal zoals het moet zitten.

"Dit is een grote gebeurtenis, het zou dom zijn om dat te ontkennen. En geloof me, in een kwartfinale tegen Brazilië heb je echt geen extra motivatie nodig." Duidelijk.

Na de vlotte 9 op 9 in de groep werd hier en daar nog gezegd dat een gebrek aan 'bagage' later in het toernooi nog zuur kan opbreken. In dat opzicht kon je met die onwaarschijnlijke comeback tegen Japan niet veel meer vertrouwen tanken. De bagage hebben ze nu.

Tegen Japan hebben we een mentale weerbaarheid getoond waar niet veel landen over beschikken - Roberto Martinez

Met een bijna nostalgische blik kijkt Martinez terug op het toernooi tot dusver. "Het eerste moment dat je op het veld stapt, is altijd moeilijk. Maar intussen is bijna elke speler in onze kern al eens gestart en dat geeft ons een groot voordeel. We nemen dat mee naar morgen. Iedereen is mentaal klaar om zijn steentje bij te dragen aan het team."

"We zijn gegroeid in het toernooi. Van de nervositeit in de openingsmatch zijn we naar de match tegen Japan gegaan en daarin hebben we een mentale weerbaarheid getoond waar niet veel landen over beschikken. Die vorige vier matchen waren allemaal nodig om deze voor te bereiden. Mijn jongens hebben hier twee jaar lang naar toegewerkt." Als ze dat nu nog op de mat kunnen leggen ook, moet Brazilië vrijdag voor de bijl.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties