Genk houdt doelpuntenkermis en is na de heenmatch al zeker van de volgende ronde in Europa League

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 4 reacties
Genk houdt doelpuntenkermis en is na de heenmatch al zeker van de volgende ronde in Europa League
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk heeft in de heenmatch van de tweede voorronde van de Europa League stevig uitgehaald. Na nog geen halfuur spelen hadden Philippe Clement en co al de schaapjes op het droge. De terugwedstrijd van volgende week donderdag is nu al overbodig na de 5-0 zege.

Het Europese avontuur van KRC Genk begon met een match tegen het bescheiden CS Fola Esch uit Luxemburg. De Limburgers begonnen snedig en kenden een droomstart. Pozuelo werd net buiten de zestien foutief neergehaald en Malinovskyi krulde de bal heerlijk over de muur in doel. 1-0 na amper 3 minuten spelen. 

Net nadat de Luxemburgers een eerste keer hadden gedreigd via een kopbal van Hadji, viel de treffer aan de overkant. Het voorbereidende werk was van Samatta en Trossard, aanvoerder Pozuelo duwde de 2-0 enig makkelijk in de verste hoek. Nog voor het halfuur en een eerste drinkpauze was de match al helemaal gespeeld na twee nieuwe goals.

Eerst stuurde Pozuelo de vinnige Trossard diep. Die profiteerde optimaal en verschalkte Hym, 3-0. Nog geen 2 minuten later stond de 4-0 op het bord. De vrijstaande Dewaest kopte na een hoekschop de bal knap in de verste bovenhoek. Na de drankpauze - het was bloedheet in Genk - namen de Limburgers dan toch de voet wat van het gaspedaal, zonder dat de bezoekers echt konden dreigen. 

Twee minuten voor de pauze kreeg Esch dan toch nog eens een grote kans. Corral-Garcia besloot een metertje voorlangs. Hym redde nog een afstandsschot van Malinovskyi, maar de ruststand was 4-0.

Clement hield Malinovskyi, de maker van de eerste goal, in de kleedkamer voor Seck. Het tempo zakte, maar Genk bleef kansen krijgen. Een erg aanwezige Zhegrova krulde de bal naast, Samatta kopte dan weer niet zo ver naast de paal. Esch kon daar werkelijk niets tegenover stellen. Jackers werd zelden of nooit op de proef gesteld. 

Genk bleef zoeken naar de 5-0. Invaller Gano kreeg twee unieke kansen. Eerst pakte Hym uit met een schitterende reflex op zijn kopbal, even later kon de boomlange aanvaller het één tegen één niet afmaken. Maar een kwartier voor tijd stonden de forfaitcijfers dan toch op het bord. Na handspel in de zestien trapte Trossard de bal vanop 11 meter mooi in doel. 

Voor Esch was het intussen aftellen naar het einde van de match. Genk vond die 5-0 score voldoende en speelde de match simpel uit. De terugwedstrijd van volgende week in Luxemburg is nu al overbodig. 

De Limburgers kunnen zo helemaal focussen op de eerste competitiematch van komende zondag op het veld van Sporting Lokeren. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties