KRC Genk swingt naar eenvoudige zege: "Dit geeft vertrouwen, maar we mogen niet beginnen zweven"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 8 reacties

Ruslan Malinovskyi houdt de voetjes op de grond na eenvoudige zege tegen Fola Esch

KRC Genk swingt naar eenvoudige zege: "Dit geeft vertrouwen, maar we mogen niet beginnen zweven"
Foto: © photonews

Na 28 minuten spelen was de terugmatch tegen het Luxemburgse Fola Esch al overbodig voor KRC Genk. Ruslan Malinovskyi speelde slechts 45 minuten, maar was wel goed voor een heerlijke openingstreffer.

Na amper 3 minuten krulde Malinovskyi al een vrije trap heerlijk over de muur in doel. "Het was belangrijk om snel te scoren", vertelde de Oekraïense middenvelder na afloop van de 5-0 zege. "Zo kregen we meer ruimte en meer kansen. We begonnen erg gefocust, want we hadden onze tegenstander erg goed geanalyseerd."

Op naar Lokeren

"Al was het zeker ook niet gemakkelijk in dit weer", vervolgde de middenvelder. De kwalificatie vieren, zal Malinovskyi zeker nog niet doen. "We moeten nog niet vieren, want binnen drie dagen wacht de belangrijke competitieopener tegen Lokeren. Altijd een moeilijke ploeg, met meer kwaliteit dan deze ploeg."

Bij 4-0 was de match gespeeld. Een kwartier voor tijd viel dan toch nog de 5-0. "We kregen nog enkele goede kansen in de tweede helft, maar hun keeper pakte uit met enkele geweldige reddingen. 5-0 is een goed resultaat. Daar hadden we op voorhand voor getekend. Deze wedstrijd geeft vertrouwen, maar we moeten zeker niet beginnen zweven."

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties