Genk maakte in aanloop naar de Limburgse derby indruk op rivaal STVV: "Overal lees ik dat ze titelkandidaat zijn"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Genk maakte in aanloop naar de Limburgse derby indruk op rivaal STVV: "Overal lees ik dat ze titelkandidaat zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vroeger dan gebruikelijk in het seizoen staan de Limburgse rivalen KRC Genk en STVV zondagavond een eerste keer tegenover elkaar. De Kanaries maken zich op voor een zware wedstrijd in de Luminus Arena.

"De Limburgse derby leeft bij de fans, dat zag je al na de wedstrijd tegen Cercle Brugge", aldus Steven De Petter. "Deze week gaan we dat aan de nieuwe spelers duidelijk maken dat er zondag een warme ontvangst wacht. Maar derby's zijn en blijven de leukste matchen voor een voetballer."

"We trekken als heel nederige spelers naar Genk" - Steven De Petter

Een forfaitzege tegen het Luxemburgse Fola Esch, gevolgd door een 0-4-overwinning op het veld van Sporting Lokeren. Genk maakte al indruk vroeg op het seizoen. "Overal lees ik dat ze titelkandidaten zijn", vervolgt De Petter. "Het wordt een moeilijke match. We trekken als heel nederige spelers naar Genk."

Voor coach Marc Brys wordt het zijn eerste Limburgse burenstrijd als T1 van STVV. "Elke match is voor ons belangrijk, maar in een derby wil je geen mal figuur slaan. Genk liet zien dat het een titelkandidaat is. Dit wordt een zware, maar mooie test voor ons."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties