Reactie Preud'homme teleurgesteld na wanprestatie in Amsterdam: "Iedereen leek de tactiek te vergeten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Amsterdam
| 41 reacties
Preud'homme teleurgesteld na wanprestatie in Amsterdam: "Iedereen leek de tactiek te vergeten"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Standard Luik verloor vanavond kansloos van Ajax Amsterdam en dat was toch een smet op die mooie prestatie van vorige week. Toen konden de Rouches het wél opbrengen, vanavond niet. Dat kwam uiteraard niet goed aan bij Michel Preud'homme.

"De analyse is simpel", aldus Preud'homme achteraf. "We wilden ongeveer hetzelfde doen als de heenwedstrijd, dat wil zeggen Ajax tegenhouden om hun spel te spelen. Maar daarvoor moet je wakker zijn en zin hebben om te werken en te lopen. We waren steevast op tien meter van de tegenstander in plaats van er bovenop."

Hij zag gaten, vooral op de rechterflank. "Ziyech, Tadic en co. kregen vrije ruimte op onze rechterflank. We hadden dat gevaar voorzien, maar de tactische training dateerde al van een week terug en blijkbaar was iedereen dat vergeten. Als wij niet honderd procent zijn qua werkkracht en goesting, kunnen we niet concurreren met een club als Ajax."

Het kon wel in Luik, maar waarom dan hier niet?

-Michel Preud'homme

"We hebben gezien dat we het konden in Luik en vroegen hetzelfde te doen en dat is niet gelukt, natuurlijk ben ik teleurgesteld. Als je dat een bepaalde periode kan doen, waarom dan niet altijd?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties