Ontgoochelde Lambot: "Jammer dat ik net deze wedstrijd moet missen"
Dirk Pieters
| 4 reacties

Benjamin Lambot keek vanop de bank toe tegen zijn ex-club Antwerp

Ontgoochelde Lambot: "Jammer dat ik net deze wedstrijd moet missen"
Foto: © photonews

Cercle Brugge verloor zaterdagavond voor het eerst dit seizoen met 1-0 van Antwerp. Ondanks dat de Great Old al snel met tien kwam te staan, zag Benjamin Lambot van op de bank dat zijn ploeg er niet van kon profiteren.

Een verrassing voor iedereen. Lambot begon op de bank tegen Antwerp, maar legde zich neer bij de beslissing van de coach. "We moeten de keuzes van de trainer respecteren. Ik wist deze week al dat ik niet zou starten. Natuurlijk was dat een ontgoocheling dat ik net deze wedstrijd niet zou starten. Toch zal ik even hard blijven werken", aldus Lambot na de wedstrijd.

Speeltijd geven aan mensen die het verdienen

Coach Guyot van zijn kant gaf ook zijn mening over de niet-opstelling van Lambot: "Ik heb veel goede verdedigers. Altijd met dezelfde spelers spelen is niet altijd de oplossing, wat wat als ze zich blesseren? Een Japanse international die op het WK in Rusland was, die moet ook iets kunnen", verwees hij naar Ueda.

"Hij speelde een goede wedstrijd en heeft getoond dat hij kwaliteiten heeft. Lambot heeft al heel veel gespeeld, ook in de voorbereiding. Ik wilde speeltijd geven aan spelers die het ook verdienen en die er klaar voor zijn."

Sterk met tien 

Zelfs met elf tegen tien kon Cercle Brugge nooit echt aanspraak maken op meer tegen de Great Old. "Met elf is Antwerp al top dit seizoen, en zelfs met tien blijven ze heel sterk. Die tegengoal had natuurlijk niet mogen vallen. Daar hadden we de bal gewoon moeten wegtrappen. Ook aanvallend kregen we te weinig klaar tegen het blok van Antwerp", aldus Lambot.

Ondanks de eerste nederlaag mag Cercle Brugge tevreden zijn met de start. "Dit verlies mag en zal niet lang blijven hangen. De volgende thuiswedstrijd tegen Gent moeten we er opnieuw staan."    

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties