Pearson likt zijn wonden na bekerblamage OHL: "We waren niet op de afspraak en dat moeten we dringend oplossen"

Clint Vens
| 0 reacties
Pearson likt zijn wonden na bekerblamage OHL: "We waren niet op de afspraak en dat moeten we dringend oplossen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het bekeravontuur van OH Leuven eindigde al in de vijfde ronde. De Leuvenaars lieten zich verrassen door een fris en uitgekookt Dessel Sport, en dat tot grote ontgoocheling van Leuven-coach Nigel Pearson.

Op de officiële website van OHL doet Pearson zijn relaas: "We waren niet goed genoeg en dat beseffen de spelers maar al te goed. We bleven onder ons niveau. Ik bedoel dan niet zozeer technisch en tactisch, we waren gewoon niet op de afspraak en dat moeten we dringend oplossen.”

Mea culpa

De 55-jarige Brit kijkt ook in eigen boezem: "Telkens we het veld opkomen, verwacht ik dat we een waardige prestatie leveren voor de club. Vrijdaganavond hebben we onszelf teleurgesteld. Dat is uiteindelijk mijn verantwoordelijkheid, want ik ben de manager."

Pearson onderschat ook de verdienste van de tegenstander niet: “We botsten op een tegenstander die goed voetbal serveerde. Dessel bracht ons in problemen op stilstaande fases. Kijk, je mag de tegenstander natuurlijk geen bonus van twee doelpunten geven zonder ook maar de minste tegenstand te bieden.”

Veranderd verwachtingspatroon

"Deze spelersgroep draaide vorig jaar een grotendeels goed seizoen. Met hogere verwachtingen omgaan, is iets waar we moeten aan wennen. Mensen verwachten gewoon meer van ons. Die uitdaging moeten we aangaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties