Yoni Buyens lovend over het nieuwe project 'Lierse Kempenzonen': "Waar Lierse vroeger voor stond, is terug"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties

Yoni Buyens lovend over het nieuwe project met Lierse Kempenzonen

Yoni Buyens lovend over het nieuwe project 'Lierse Kempenzonen': "Waar Lierse vroeger voor stond, is terug"
Foto: © photonews

Na het faillissement van Lierse SK vonden enkele spelers onderdak bij Lierse Kempenzonen. Een van hen is Yoni Buyens, de dertigjarige middenvelder is zeer te spreken over het nieuwe project dat van start gaat in de Eerste Amateurklasse.

"Dit lost mijn verwachtingen wel in", aldus Buyens in gesprek met Voetbalkrant.com. "Uiteraard zijn er nog kleine dingen voor verbetering vatbaar, wat logisch is als je iets opstart vanaf nul. Maar het bestuur leverde al goed werk."

Buyens geeft een voorbeeld aan. "De voorzitter heeft persoonlijk een ijsmachine gekocht. Als je tien jaar prof bent is ijs leggen vanzelfsprekend, maar niet bij een amateurclub. Dan merk je dat bepaalde dingen nieuw zijn, dat geldt voor de twee kanten. Maar als er iets dergelijks voorvalt, zoekt het bestuur snel naar een oplossing."

"Het zal moeilijk zijn om in een hogere reeks met jongens uit de eigen streek te blijven spelen, maar het is wel een goed vertrekpunt."

Lierse Kempenzonen greep terug naar de roots. "Op een Nederlander en een Nieuw-Zeelander na, die al lang in België wonen, zitten er enkel Belgische jongens in de selectie. Dat is iets waar Lierse vroeger voor stond. Alle jongens uit de Kempen samen in een ploeg."

"Dat gevoel is er nu terug. Het zal moeilijk zijn om dat vast te houden in een hogere reeks, maar het is wel een goed vertrekpunt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e nationale

Nieuwste reacties