Hoffer zorgt voor gevleide zege van Beerschot Wilrijk tegen Union

Dirk Pieters
| 4 reacties

Beerschot Wilrijk kan opgelucht adem halen. De Antwerpse club won met het kleinste verschil van Union na een knappe treffer van Hoffer. Een doelpunt dat volledig uit de lucht kwam gevallen, maar dat deze zege deugd deed, daar zal geen twijfel over bestaan.

Weinig verrassingen in het elftal van Beerschot Wilrijk. Coach Stijn Vreven had vertrouwen in zijn elftal. Bij Union begon Besuschkow op de bank en vooraan moesten Percy Tau en Niakate voor de doelpunten zorgen.

Bibberen en beven en dan ....

Ondanks het vertrouwen van coach Vreven was het bij de thuisploeg vooral bibberen en beven achteraan. Dit keer niet doelman Mike Vanhamel, maar wel Dom en Prychynenko. Ook vooraan veel slordigheden van Alex Maes en Dante Vanzeir. Het was duidelijk dat Union het best begon aan de wedstrijd. Vooral de snelle Tabekou en Tau zorgden voor het gevaar. De eerste echte kans was voor Tabekou, maar Vanhamel bracht redding.

Een eerste fluitconcert van de thuisfans volgde al na twintig minuten, na opnieuw een zwakke pass. Dat zei genoeg over het niveau van de thuisploeg. En dan uit het niets stond de 1-0 op het bord. Het begon met een verre bal van Vanhamel en enkele tikken later deed Hoffer de netten trillen. Een gevleide voorsprong zonder twijfel aan de rust.

Energie opgebruikt

In de tweede helft gingen de bezoekers, al was het maar even, op zoek naar de gelijkmaker, maar de afwerking liet te wensen over. Tabekou schoot heel hoog over. Het leek alsof al de energie op was bij Union. Nog weinig druk vooraan en dat was een kolfje naar de hand van de thuisploeg. De ploeg van Vreven kreeg meer en meer greep op de wedstrijd, maar goed was het zeker niet te noemen.

Een slotoffensief kregen we nauwelijks te zien. Coach Elsner voerde nog enkele wissels door, maar dat haalde niets meer uit en zo doet Beerschot Wilrijk een goede zaak het in klassement. Het springt over Union naar plaats twee op dit moment. De bezoekers blijven achter met drie punten.