Topscout is het niet eens met FIFA 19-ranking van Hazard en De Bruyne: "Eden is gewoon beter dan Neymar"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 19 reacties

Volgens topscout Piet de Visser zijn Hazard en De Bruyne beter dan Neymar en Modric

Topscout is het niet eens met FIFA 19-ranking van Hazard en De Bruyne: "Eden is gewoon beter dan Neymar"
Foto: © photonews

De top 100 van de nieuwe FIFA 19 is bekend. België heeft daar acht spelers in. Naast Nainggolan allemaal spelers van de Rode Duivels uiteraard. Eden Hazard (6) en Kevin De Bruyne (5) volgen zelfs na Ronaldo, Messi, Neymar en Modric. Maar daar staan ze volgens topscout Piet de Visser niet juist.

De Visser volgt de twee al sinds hun 15de en bracht ze naar Chelsea. "Eden is gewoon beter dan Neymar", analyseert De Visser in Het Nieuwsblad.  Het FIFA-spel baseert zijn ranking op zes criteria: snelheid, schieten, dribbelen, passen, verdedigen en fysieke capaciteiten.

"Dat Eden fysiek sterker is, is duidelijk. Neymar krijgt wel meer trappen, maar dat is omdat Hazard veel beter zijn lichaam gebruikt. En in de andere twee criteria is Hazard gewoon beter dan Neymar. Het grote verschil zit in de dribbels."

"Neymar is echt geen betere dribbelaar dan Hazard, alleen ogen zijn dribbels veel spectaculairder. Soms zie je superacties en soms moet ik bij dribbels ook een minpuntje zetten. Ik hield Neymar deze week nog in het oog in Brazilië-El Salvador: fantastische dribbels, maar hij liep zich ook heel wat keren vast, hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties