Daeseleire over kritiek op Pearson: "Als speler kan je de coach alleen maar helpen door te winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Daeseleire over kritiek op Pearson: "Als speler kan je de coach alleen maar helpen door te winnen"
Foto: © photonews

Oud-Heverlee Leuven zit in de hoek waar de klappen vallen. Tegen Roeselare kon de Vlaams-Brabantse fusieclub thuis al voor de vierde keer dit seizoen niet winnen. "Vandaag was een ander verhaal dan vorige week", zegt Dimitri Daeseleire.

"Je zit in een negatieve spiraal en het is moeilijk om daar uit te komen", opende de rechtsachter. "Vandaag (zaterdagavond, red.) was een ander verhaal dan vorige week. Sinds lange tijd konden we heel wat kansen bij elkaar voetballen. Maar we kregen precies een slag bij die 0-2. Niet kunnen scoren is toch een serieus pijnpunt."

Al was er wel enig beterschap na de desillusie op het veld van Tubeke (3-1, red.). "Het is een groot verschil met vorige week. We drukten hoog en creëerden kansen, maar de score is 0-2. We speelden vrij dominant, maar op het einde van de rit verlies je dan toch. En dan blijf je met even veel achter als vorige week."

'Spel niet om vrolijk van te worden'

De OHL-fans zijn het beu en laten steeds meer hun ongenoegen blijken. "Het publiek blijft natuurlijk niet happy. Ze hebben dat recht als je niet wint. Het spel was natuurlijk ook niet om vrolijk van te worden. Mensen betalen om goals en spektakel te zien. Dan word je kritischer als je niet wint. Het is zaak om zo snel mogelijk te winnen. Volgende week is er al een nieuwe kans om het tij te keren."

De kritiek is vooral gericht aan het adres van Nigel Pearson. "Het is niet fijn als er mensen op de korrel worden genomen. Als spelersgroep kan je de coach alleen helpen door te winnen. Die eerste periodetitel? Daar zijn we op dit moment niet meer mee bezig. We moeten zo snel mogelijk de ploeg op de rails krijgen en achteraan wegkomen. Gelukkig is dit een competitie met twee periodes. Dat is plots in ons voordeel", aldus Daeseleire. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties