Wielersensatie Evenepoel (18) legde drie jaar lang 340 kilometer per dag af om bij PSV te voetballen: "Hij was op jonge leeftijd al te veel een individuele sporter"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

Remco Evenepoel (18) legde drie jaar lang 340 kilometer per dag af om bij PSV te voetballen

Wielersensatie Evenepoel (18) legde drie jaar lang 340 kilometer per dag af om bij PSV te voetballen: "Hij was op jonge leeftijd al te veel een individuele sporter"
Foto: © photonews

Remco Evenepoel zoog vorige week met zijn twee gouden medailles de aandacht naar zich toe op het WK wielrennen in Innsbruck. Tot begin 2017 was de 18-jarige wielerbelofte nog voetballer bij de jeugd van RSC Anderlecht.

Van zijn elfde tot zijn veertiende voetbalde Evenepoel bij de jeugd van PSV. Zes keer per week legde hij 170 kilometer af naar Eindhoven en terug.

Brussel -Turnhout - Eindhoven

"Zijn pa zette hem af in Brussel, van daar ging hij naar Turnhout waar een busje van PSV hem oppikte om hem naar de school of de training te brengen", vertelt ex-voetballer Alain De Nil die hem destijds begeleidde.

"Remco kon niet aanvaarden dat anderen er minder voor deden."

"Gedurende twee jaar voerde ik hem twee keer per week naar Eindhoven, zodat hij toch twee uur vroeger thuis kon zijn. Bij een gastgezin wilde hij niet terechtkomen. Hij was gehecht aan het thuisgevoel. Ik begreep niet dat PSV dat toeliet."

Té gefocust

Tijdens de vele uren samen in de wagen leerde De Nil de jonge Evenepoel beter kennen. "Voor iemand in de voetbalwereld was hij té gefocust. Hij was op die leeftijd al te veel een individuele sporter. Heel veel rusten, letten op de juiste voeding, shakes na een wedstrijd, geen sociaal leven."

"Hij kon niet aanvaarden dat anderen er minder voor deden, terwijl het tenslotte nog kinderen waren die soms het spelletje even moesten kunnen loslaten."

"Remco wil niet gewoon presteren, hij wil de patron zijn, de nummer 1 worden. Dat zit in zijn karakter en siert hem ook."

Met zijn grote motor komt Evenepoel in het wielrennen nog beter aan zijn trekken. "Bij hem moet alles pico bello in orde zijn. Dat zal hij in de wielerwereld wel nodig hebben. Remco wil niet gewoon presteren, hij wil de patron zijn, de nummer 1 worden. Dat zit in zijn karakter en siert hem ook", besluit De Nil.

Lees al het wielernieuws op www.wielerkrant.be!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21692 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties