Nikola Storm weet waarom Mechelen nu (pas) op volle toeren draait

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mechelen
| 3 reacties
Nikola Storm weet waarom Mechelen nu (pas) op volle toeren draait
Foto: © photonews

De Mechelse trein zit nu helemaal op de rails na een 9 op 9 in de competitie en tussendoor een zege tegen de buren uit Antwerp in de beker. Aanvaller Nikola Storm duwde met 'Malinwa' vrijdagavond zijn ex-club OHL nog wat dieper in de put en ziet een belangrijke factor voor het succes: de 4-4-2.

Storm maakte anderhalf seizoen lang het mooie weer bij OHL, maar ging in de zomer zo'n 20 kilometer verderop in Mechelen aan de slag. De laatste weken beginnen de Mechelaars pas echt te draaien. Vrijdagavond nog, met een 3-0 zege tegen OHL. "Het was een heel overtuigende zege. Als je het spel zag, dan was het één van onze beste matchen van het seizoen", analyseerde Storm.

"Iedereen deed zijn taken en liep door elkaar, zodat het heel moeilijk was voor OHL om ons te stoppen. 3-0 was al een zeer overtuigende score, maar het kon zeker nog meer zijn. Hopelijk kunnen we eerste blijven. Als we volgende week op Tubeke winnen, dan gaan we heel dicht bij de eerste periode zijn. In het begin van het seizoen was het nog wat zoeken, maar nu zijn we echt vertrokken", aldus Storm.

4-4-2 in plaats van 4-3-3

Sinds Vrancken voor een 4-4-2 opteert, draait de motor op volle toeren. "Je ziet dat ons systeem rendeert. Sinds die 4-4-2 wegen we veel meer op de verdediging van de tegenstander. Met onze snelheid vooraan kunnen we ploegen veel pijn doen en onze aanvallers maken het verschil. Zeker tegen OHL, omdat ze daar achteraan iets trager zijn."

"Als ploeg hebben we een grote stap vooruit gezet", aldus de bij Club Brugge opgeleide vleugelaanvaller. "Het begint nu pas echt te lopen. Spijtig dat dat niet een week eerder is gebeurd. Nu moeten we er vol voor gaan en hopelijk die eerste plaats vasthouden", besluit Storm. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 16:00 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties