Kiest assistent-coach van Club Brugge Timmy Simons deze keer wel voor de Rode Duivels? "Ze mogen me altijd bellen"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 12 reacties

Kiest Timmy Simons deze keer wel voor de Rode Duivels?

Kiest assistent-coach van Club Brugge Timmy Simons deze keer wel voor de Rode Duivels? "Ze mogen me altijd bellen"
Foto: © photonews

De Belgische voetbalbond (KBVB) nam zaterdag officieel afscheid van Thierry Henry. De oud-voetballer was twee jaar lang assistent van bondscoach Roberto Martinez en kiest nu voor een nieuwe uitdaging als T1 bij AS Monaco.

De charismatische Henry had veel impact op de groep. "Hij heeft veel bewezen bij Arsenal, Barcelona en werd wereldkampioen met Frankrijk. Alle spelers keken naar zo'n figuur op", aldus analist Johan Boskamp bij VTM. "Maar ik geloof niet dat hij Romelu Lukaku 500 procent beter heeft gemaakt."

Simons werkte in 2016, toen hij onverwachts bij de selectie werd gehaald, één keer samen met Henry. "Hij heeft zijn rol perfect ingevuld bij de Rode Duivels, en ook zijn strepen verdiend. Nu wacht er voor hem een andere rol."

Simons was eerder al in beeld

De Belgische voetbalbond moet net als in augustus op zoek naar een extra assistent voor Martinez. Simons legde toen een aanbod naast zich neer. Is de assistent-coach van Club Brugge nu wel kandidaat? "Ze mogen me altijd bellen, maar of ik er zal op ingaan is een andere zaak." (lacht)

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties