Club Brugge krijgt er tijdens de rust van langs door Boskamp & De Bilde, twee spelers extra geviseerd

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Club Brugge krijgt er tijdens de rust van langs door Boskamp & De Bilde, twee spelers extra geviseerd
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge begon slapjes aan zijn derde wedstrijd in de Champions League, thuis tegen Monaco. Dat ontging ook de analisten niet.

"Ze hadden veel sneller druk moeten zetten op Monaco, een zoekende ploeg die een beetje ziek is", vond Gilles De Bilde in zijn analyse tijdens de rust al op Q2. "Bij de 0-1 mag de oplopende speler rustig meters maken en dan een doorsteekpass geven."

"De manier waarop hij dat mag doen, zonder aangevallen te worden ... te simpel, veel te simpel. Pas na de gelijkmaker - die uit de lucht kwam vallen - begonnen ze te voetballen."

Gewoon matig

Johan Boskamp pikte meteen in: "Ze spelen gewoon matig en er is weinig druk op de bal. Je moet naar twee spelers kijken daarbij: Vormer en Nakamba. Normaal gezien spelen die enorm gretig op de bal en altijd in duel, nu staan ze meters van hun tegenstander."

"Ze laten Monaco gewoon voetbal spelen. Dat tegendoelpunt? Dat komt er na balverlies aan de grote rechthoek van de Monegasken. Zoiets kan toch niet? En bijna werd het nog 0-2, want de keeper was bij die actie ... goh, een beetje te laat, laat ik het deftig zeggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties