Antwerp bevestigt met stevige top 6-stek, mag de Great Old na belangrijk tweeluik van meer dromen?

Antwerp bevestigt met stevige top 6-stek, mag de Great Old na belangrijk tweeluik van meer dromen?

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Antwerp nestelde zich zondag nog wat steviger in de top 6. De Great Old pakte 21 op 21 tegen teams uit de rechterkolom.

Ook vorig seizoen prijkte Antwerp bijna heel het seizoen in de top 6. Een 2-2-gelijkspel tegen Club Brugge meteen na de winterstop luidde de fatale ommekeer in. De club uit Deurne-Noord greep in zijn eerste seizoen na de promotie net naast een PO1-ticket.

Slechts één nederlaag

Met een derde plaats staat Antwerp er momenteel nog beter voor. RAFC verloor slechts één wedstrijd, op het kunstgrasveld van STVV. De troepen van Laszlö Bölöni hielden Anderlecht en AA Gent in bedwang en klopten Sporting Charleroi op Mambourg, drie ploegen die vorig seizoen PO1 speelden.

Weinig tegengoals

Ook de verdediging bevestigt. Sinan Bolat kroonde zich vorig seizoen al tot koning van de clean sheets. Met negen tegentreffers in twaalf matchen slikt Antwerp ook nu weer amper een doelpunt.

Twee tests

Hoewel verschillende spelers, waaronder Owusu, Bolingi en Rodrigues, al enkele weken in een mindere vorm steken, blijven de Antwerpenaren winnen. Het tweeluik Genk-Standard wordt een nieuwe test in de jacht op het felbegeerde PO1-ticket.

Nog geen al te hoge doelen stellen

"Het worden inderdaad twee heel belangrijke wedstrijden tegen twee topteams en we hebben weinig dagen om ons erop voor te bereiden", aldus Lior Refaelov. "Hopelijk zullen we klaar zijn voor die wedstrijden."

Doelen?

"Maar elke match levert belangrijke punten op, dus op dat gebied snap ik de coach wel als hij zei dat de overwinning in Beveren de belangrijkste was. Zeker omdat de concurrentie punten verloor."

"We gaan nog geen al te hoge doelen stellen, al snap ik waar jullie naartoe willen. Of we ons niet langer kunnen verstoppen? Laat ons de volgende wedstrijden maar afwachten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties