Reactie Ondanks aanhoudende zegereeks wil Onur Kaya één en ander bespreken

Ondanks aanhoudende zegereeks wil Onur Kaya één en ander bespreken
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met een weergaloos doelpunt gaf Onur Kaya de meest recente ruime overwinning van KV Mechelen mee vorm. Al liep het toch iets moeizamer dan de vorige matchen. Er zat weinig tempo in de eerste helft van Malinwa. Ondanks het mooie resultaat aan het einde, wilde Kaya daar niet zomaar over heen stappen.

"Ik kan wel begrijpen dat het eens wat minder is. Tenslotte moet je tegen twee lijnen van vier en vijf spelers opboksen. Dan moet je vroeg scoren en dat hebben we niet gedaan", stelt Kaya vast. "Je moet de druk houden en mag niet loslaten."

Rode kaart kantelmoment

Wat liep er dan juist mis voor KV Mechelen in die eerste helft? "Het tempo was te traag. Er waren fouten in de opbouw. We leden teveel balverlies en de duels waren voor hun. Als het elf tegen elf gebleven was, had het alle kanten kunnen uitgaan. Des te beter voor ons dat dit niet het geval was. De rode kaart was een kantelmoment."

Dat wil wel niet zeggen dat dit zomaar vergeten mag worden. "We moeten die eerste helft toch even bespreken, want ik vond het gewoon slap." De bedoeling is om dinsdagvond in Tubeke weer negentig minuten lang een hoog niveau te halen. "We moeten ons niet blindstaren op die zes punten van hun, want ze verliezen steeds nipt. Elke wedstrijd is moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties