Reactie Tubekecoach heeft het gehad: "Ik ga spelers niet meer beschermen"

Tubekecoach heeft het gehad: "Ik ga spelers niet meer beschermen"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wie dacht dat de trainer van Tubeke zich zou optrekken aan de kansen die zijn team in het begin afdwong tegen Mechelen, kwam bedrogen uit. De lange reeks nederlagen zit Christian Bracconi hoog. Hij merkt vooral een gebrek aan karakter op in zijn ploeg.

"Dit is een moeilijke ploeg om te managen. Ik heb misschien zelf teveel karakter, de spelers hebben dat te weinig. Ik mis de wil om te vechten. We doen alles wat we moeten doen om hen te helpen, tot video's aan toe. Ik ga de spelers niet meer beschermen. Dat heb ik heel lang wel gedaan. Daar moet ik nu mee stoppen. Ze hebben geen respect getoond ten aanzien van hun job", besluit Bracconi.

Nochtans krijgt Tubeke geregeld lof van andere ploegen. "We hebben kwaliteiten, maar je hebt nog andere dingen nodig in het voetbal dan enkel het tactische en het technische. Je hebt engagement nodig. We moeten meer doen. Waarom kon bij de nationale elftallen Ijsland voor een exploot zorgen? Omdat de solidariteit en de wil er was."

Trainerswissel op komst?

De commentaren van Bracconi lijken die van een vermoeide trainer voor wie het stilaan einde verhaal is. "Het is aan de directie om een besluit te nemen. Als de bestuurders denken dat ik niet de juiste man op de juiste plaats ben, moeten ze maar een verandering doorvoeren. Ze gaan wel steeds vriendelijk met mij om en geven me vertrouwen. Het is aan hen om over mijn lot te beslissen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties