Iedereen verrast bij Brugge, inclusief zichzelf: "Ik heb kunnen tonen dat ik mijn plaats heb bij Club"

Iedereen verrast bij Brugge, inclusief zichzelf: "Ik heb kunnen tonen dat ik mijn plaats heb bij Club"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was toch wel een aanpassing. De vaste verdedigende middenvelder van Club Brugge is dit seizoen tot nu toe... Mats Rits. Eén keer moest hij zijn plaats afstaan aan Nakamba, maar gisteren stond hij naast Marvelous. Hoe is dat zo gekomen?

Voor Rits was het een heel nieuwe positie. "In Mechelen heb ik overal wel gespeeld, maar nooit alleen op zes", zegt hij bij S/V Magazine. "Als we 4-4-2 speelden, stonden we met twee in het midden. En toen we een tijd speelden zoals Club nu voetbalt, was ik één van de twee voorsten."

"Alleen op zes was nieuw, maar uiteindelijk zit ik al zolang in het voetbal en heb ik hier mijn jeugdopleiding gehad - dan ben je tactisch wel goed geschoold, denk ik. Misschien meer dan wanneer je van elders komt. Ik had er vertrouwen in dat het wel zou lukken."

Niemand had eigenlijk verwacht dat Rits meteen titularis zou zijn. "Ik ben heel blij tot dusver met mijn wedstrijden in Brugge. Ik heb meer gespeeld dan ik verwachtte, véél meer, én ik heb in die wedstrijden kunnen tonen dat ik hier mijn plaats heb. Voor een nieuwe speler is dat belangrijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties