Maes en Van den Bergh met vertrouwen naar tweede periode: "Verstand op nul en gaan, al blijft er een donkere schaduw over 1B hangen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Jan Van den Bergh en Alexander Maes kijken met vertrouwen uit naar tweede periode

Maes en Van den Bergh met vertrouwen naar tweede periode: "Verstand op nul en gaan, al blijft er een donkere schaduw over 1B hangen"
Foto: © photonews

Met 6 overwinningen in de laatste 8 wedstrijden kan Beerschot Wilrijk met vertrouwen de tweede periode tegemoet gaan. Alexander Maes en Jan Van den Bergh denken dat hun ploeg klaar is om met KV Mechelen de strijd aan te gaan.

Ondanks de gemiste periodetitel kijkt Van den Bergh met een goed gevoel terug op de eerste periode. "We gingen voor de periodetitel, dus eigenlijk is het een beetje teleurstellend", aldus de verdediger. "Maar met 24 punten kunnen we wel tevreden zijn. Zeker omdat we die punten op het einde hebben gepakt. Ik denk dat we er klaar voor zijn en dat we in de tweede periode dichtbij gaan zijn."

Decompressie

Vorig seizoen pakte Beerschot Wilrijk wel de eerste periode titel. Volgens Van den Bergh werd die zogenaamde decompressie daarna van buitenaf gecreëerd. "Het wordt gewoon verstand op nul en gaan. We moeten er alles aan doen om die finale plek te halen. Als we nog enkele jongens recupereren, zal de groep alleen maar sterker worden. We zijn volledig klaar voor die tweede periode. Ik zie het wel goed komen."

Ook Alexander Maes is al bij al tevreden. "Ik denk dat we nu 4 of 5 punten minder hebben dan vorig jaar", zegt de Limburger. "We hebben het in de eerste periode zelf verloren: thuis tegen Lommel en in Roeselare en Tubeke. Dat zijn de kantelpunten geweest in die eerste periode."

Progressie

"Maar het voetbal wordt steeds beter. Als je ziet naar de progressie die sommige jongens maken... Tissoudali zat 5 weken niet in de selectie en scoort nu voor de 3e keer op rij. Ook Vancamp en Vanzeir voelen zich steeds beter. We maken een groeiproces door, maar ik geniet ervan", zegt Maes.

"Wat gaat die zaak 'Propere Handen' brengen?"

Tot slot is er natuurlijk de speciale situatie van KV Mechelen. Wat wordt de uitkomst van de zaak 'Propere Handen'? "Er blijft een donkere schaduw over 1B hangen", aldus Van den Bergh. "Het is allemaal relatief. Wat gaat die zaak 'Propere Handen' brengen?"

"Iedereen heeft er het gissen naar, maar het zal zeker geen invloed hebben op onze mentaliteit voor de tweede periode. KV Mechelen is de sterkste ploeg en het is aan ons om die rol over te nemen", besluit hij ambitieus. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties