Thorup gebruikt analyses en data al in de trainingen: "Spelers kennen de sterke en zwakke punten van de tegenstander vroeger"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Thorup gebruikt analyses en data al in de trainingen: "Spelers kennen de sterke en zwakke punten van de tegenstander vroeger"
Foto: © photonews

Jess Thorup boekte succes bij het Deense FC Midtjylland vooraleer hij bij AA Gent aankwam. De Denen zijn vooral bekend om het belang dat ze hechten aan data, analyse en statistieken. Ook Thorup zelf hecht daar veel aandacht aan, vertelt Herman De Landtsheer.

De Landtsheer maakte vlak voor het WK voetbal de overstap van de Rode Duivels naar AA Gent. De videoanalist geeft aan wat de grootste verandering was onder Thorup. "Hij werkt veel met de gegevens op training. Ook met de data van de tegenstander, onder meer de sterke en zwakke punten brengt hij vroeger over op de spelers."

Daardoor is het een race tegen de klok voor de videoanalist. "We brengen sneller de beelden. Hij bekijkt alles op voorhand en kiest daarna de momenten die relevant zijn voor de trainingen. Hij laat me mijn ding doen en daarna kiest hij." Thorup bracht zijn aanpak geleidelijk aan binnen de werking van AA Gent.

Het zijn dezelfde spelers, maar bepaalde accenten sloegen meteen aan -Herman De Landtsheer

"Hij heeft eerst geluisterd en gekeken hoe we werkten. Gaandeweg gaf hij meer en meer zijn visie. Hij gaat nu meer en meer over naar zijn manier van werken, maar op die manier kon iedereen daar in meestappen. Op het moment dat hij het in handen nam, drukte hij meteen zijn stempel", gaat De Landtsheer verder.

Die aanpak blijkt aan te slaan. "Hij brengt dingen aan die soms voor een ommekeer kunnen zorgen. Het zijn nog steeds dezelfde spelers als daarvoor, maar er kwam een -te verwachten- mentaliteitswijziging. Daarnaast sloegen bepaalde accenten meteen aan." Thorup wacht nu een belangrijke maand. "Dit wordt nu de belangrijkste periode om zijn accenten door te drukken. Met die interlandbreaks is dat moeilijk, je mist steevast een tiental spelers. Nu kan hij met de hele groep de focus leggen op het bereiken van play-off 1."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties