Wat we moeten onthouden van het eerste clean sheet van Gent in tien wedstrijden

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Wat we moeten onthouden van het eerste clean sheet van Gent in tien wedstrijden
Foto: © photonews

Na tien wedstrijden zonder clean sheet kon AA Gent tegen Antwerp nog eens de nul houden. De VAR was daar niet de enige reden voor. Thorup heeft wellicht een pak geleerd uit deze partij, en wij ook.

De redenen voor de clean sheet zijn op verschillende plaatsen te zoeken. Zo kenden Asare en Esiti hun beste wedstrijd in weken. De twee zaten heel het seizoensbegin al enorm ver van hun normale niveau, vooral bij Asare was het verval wel heel opvallend. Zondag gaf hij blijk van beterschap en dat is belangrijk voor de Buffalo's. Hij is zowat de enige in het team waar geen vervanger voor klaarstaat.

Bovendien stond ook Souquet degelijk te verdedigen, iets waar je niet altijd kan op rekenen. Dé belangrijkste reden was echter Dylan Bronn. De Tunesiër stond er centraal in de verdediging alsof hij nooit weggeweest was. Na zijn verbanning naar de B-kern in de eerste week onder Thorup, lijkt hij volledig bijgedraaid. De dure Plastun heeft zich meer dan ooit in de voet geschoten met de rode kaart in Brussel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties