'Football Leaks' brengt verschil van 550.000 euro aan het licht bij aandelenverkoop Meunier, Club Brugge-voorzitter Verhaeghe geeft uitleg

'Football Leaks' brengt verschil van 550.000 euro aan het licht bij aandelenverkoop Meunier, Club Brugge-voorzitter Verhaeghe geeft uitleg
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Makelaar Didier Frenay bezat in 2014 50 procent van de aandelen van Thomas Meunier, een praktijk die bekendstaat als 'eigendom van derden' en verboden wordt door de wereldvoetbalbond (FIFA). De zaakwaarnemer verkocht vervolgens zijn aandelen aan Club Brugge.

Die verkoop liep via Ourson SA, het bedrijf van Bart Verhaeghe. "Voor Club was het toen geen goed moment om te investeren", legt Verhaeghe uit in Sudpresse. "De aandeelhouders van Ourson SA namen vervolgens hun verantwoordelijkheid en investeerden 1,5 miljoen euro met als doel de aandelen later door te verkopen als Club er klaar voor was."

Dat gebeurde in 2015 voor een som die opliep tot 2,05 miljoen, een meerwaarde dus van 550.000 euro. "Die wordt verklaard door de toegenomen marktwaarde van Meunier en het risico dat Ourson SA nam", zegt Verhaeghe. "Het bedrag lag zelfs lager dan de werkelijke waarde van de speler op dat moment."

Het was Football Leaks dat die 550.000 euro aan het licht bracht. Geld dat Verhaeghe als 'goede huisvader' onmiddellijk herinvesteerde in de strategische activiteiten van Club. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties