Europa League-duel van Arsenal op de helling

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Europa League-duel van Arsenal op de helling

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De spanningen tussen Rusland en Oekraïne krijgen nu misschien ook een sportief staartje. Poltava, de tegenstander van Arsenal in de Europa League, kan de veiligheid van de spelers en supporters niet garanderen, dus bestaat de mogelijkheid dat de partij donderdag niet doorgaat.

Het kan zijn dat de spelers en supporters van Arsenal voor spek en bonen zijn afgereisd naar Kiev. De UEFA had al maatregelen getroffen door de partij te verhuizen van Poltava naar de hoofdstad, maar zelfs daar is het niet zeker of er wel kan en mag gespeeld worden.

De aanleiding van deze maatregel was het incident waarbij Rusland afgelopen weekend Oekraïense boten beschoot en in beslag nam.

Geen toestemming

De Europa League-wedstrijd is dan wel van locatie gewijzigd, maar toestemming om in het Olympisch stadion van Kiev te spelen is er voorlopig nog niet volgens Poltava-voorzitter Lysak.

In sommige landsdelen van Oekraïne is sinds het incident een staat van beleg ingevoerd, maar niet in het deel waar Poltava ligt. Sporting Lissabon en Qarabag hebben hun uitwedstrijd overigens wel kunnen afwerken in Poltava, terwijl de spanningen tussen Rusland en Oekraïne nooit zijn weggeweest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties