Club Brugge de koning in eigen huis, Genk de primus buitenshuis: welke teams doen het nog goed thuis of op verplaatsing?

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 1 reacties
Club Brugge de koning in eigen huis, Genk de primus buitenshuis: welke teams doen het nog goed thuis of op verplaatsing?
Foto: © photonews

We zijn zestien speeldagen ver in de Jupiler Pro League en dus speelde (quasi) iedereen acht keer thuis én acht keer op verplaatsing. Hoog tijd om de cijfers daarvan eens onder de loepe te nemen.

Om te beginnen: de cijfers zijn niet helemaal 100% gelijklopend, want KV Kortrijk speelde al negen keer op verplaatsing en amper zeven keer thuis, terwijl AA Gent al een keertje meer thuis speelde dan alle andere teams. 

Desondanks is het duidelijk dat met name de Kerels vooral uit goed presteren: met 14 op 27 staan ze derde, thuis staan ze met 5 punten gedeeld laatste. "We moeten nu ook terug gaan werken aan onze thuisreputatie en toppers schrik doen krijgen bij ons te komen", gaf Yves Vanderhaeghe aan na de winst op Oostende.

Club Brugge heeft ondanks de nederlaag tegen Zulte Waregem op speeldag 16  nog steeds het beste rapport in eigen huis, ook STVV én Cercle Brugge doen het in eigen huis vooralsnog verbazingwekkend goed. De Vereniging nam het wel al thuis op tegen vele clubs uit het rechterrijtje.

Antwerp & Genk

Zulte Waregem pakte vooral thuis al wat nuttige punten, want samen met Sporting Lokeren doen ze het op verplaatsing vooralsnog echt niet goed. Waasland-Beveren doet het thuis dan weer bijzonder slecht, net als Kortrijk. 

Op verplaatsing doet Antwerp het met een tweede plaats (17 punten) vooralsnog verbazend goed, terwijl Racing Genk zijn leidersplaats ook en vooral te danken heeft aan de manier waarop ze buitenshuis steevast punten weten te pakken. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties