OHL telt Lommel na de rust uit en begint sterk aan tweeluik

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 10 reacties

Oud-Heverlee Leuven heeft de eerste zege van de tweede periode beet. Na de pauze gingen de Leuvenaars op en over Lommel. Voor de ploeg van Nigel Pearson is het nog maar de tweede thuiszege van het seizoen.

Weinig verrassingen in de opstellingen van beide teams, die het 2x op amper 4 dagen tijd tegen elkaar moeten opnemen. Pearson koos voor dezelfde 11 namen als vorige week tegen Beerschot Wilrijk (3-2 nederlaag, red.), terwijl bij de bezoekers uit Lommel Vermijl op de bank zat en Claes in de ploeg stond.

Misser Maertens

In een openingsfase met schietkansjes langs beide kanten was na een dik kwartier spelen de eerste kans voor OHL. En wat voor één. Hirst talmde te lang om te trappen na balverlies bij de bezoekers. Maertens nam dan maar over, maar miste een dot van een kans met zijn mindere linker. Lommel kwam goed weg.

OHL had wel het overwicht aan den Dreef, maar zonder echt uitgespeelde kansen. De verdiende voorsprong kwam er dan toch. Libert en Kapustka knutselden een leuke combinatie in elkaar en met een gelukje kwam de bal terug bij de Pool. Coucke had geen verhaal tegen zijn harde knal.

Lommelse gelijkmaker

Het was niet lang wachten op een antwoord van de Limburgers. Gillekens hield Brebels na een ingestudeerde hoekschop van de gelijkmaker. Lommel was vooral dreigend via stilstaande fases en dat leverde enkele minuten voor rust ook een doelpunt op.

Claes verraste Gillekens met een vrije trap vanuit een erg scherpe hoek. De OHL-doelman zag de bal in de verste hoek verdwijnen, maar het leek vooral Tshimanga te zijn die in de fout ging. De linksachter bukte zich en miste de bal met het hoofd, waardoor Gillekens op het verkeerde been stond. Het Leuvense sluitstuk reageerde furieus.

2 dolle minuten

Na de pauze was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Hirst testte de vuisten van Coucke uit en in de herneming vergat Kapustka af te drukken. Halverwege de tweede helft kwamen de Vlaams-Brabanders een tweede keer op voorsprong. De Lommelse verdediging werkte een poging van Hirst van de lijn weg, maar Dequevy mikte van dichtbij de bal toch in doel.

De vreugde bij het Leuvense publiek werd nog een tikkltje uitzinniger, want een voorzet van Dequevy bleef hangen en Leuvense topschutter Duplus stond op de goede plaats om het leer tegen de touwen te trappen. Lommel reageerde snel, maar Gillekens gebruikte zijn vingertoppen om een voorzet-schot van onder de lat te halen.

OHL kwam daarna nog maar weinig in de problemen tegen de promovendus. Het bleef 3-1 en zo heeft OHL de eerste zege van de tweede periode en de tweede thuisoverwinning van het seizoen beet.