"We strijden nog steeds tegen degradatie": Hoe belangrijk is de Beker van België (en winst tegen grote rivaal Kortrijk) voor Essevee?

"We strijden nog steeds tegen degradatie": Hoe belangrijk is de Beker van België (en winst tegen grote rivaal Kortrijk) voor Essevee?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem pakte ook tegen KV Oostende opnieuw een belangrijk puntje in de strijd om het behoud. Het heeft nu vijf punten meer dan de hekkensluiters Sporting Lokeren en Waasland-Beveren. Dan maar naar de Beker van België kijken?

In de competitie staat Zulte Waregem er alweer heel wat beter uit dan een paar weken geleden. Met 11 op 18 zijn ze weggekomen van de laatste plek en staan ze nu al op plek 13.

Behoud of Beker?

In de Croky Cup wacht een duel met KV Kortrijk, de grote rivaal: "De Beker van België kan belangrijk voor ons worden om het seizoen wat glans te geven", besefte Michaël Heylen in een reactie na de puntendeling tegen KV Oostende.

"Wij strijden nog steeds tegen degradatie", gaf Francky Dury van zijn kant dan weer aan. "De redding is het allerbelangrijkste dit seizoen, niet de Beker van België op dit moment. Essevee speelde gedrevener tegen Club Brugge dan tegen Oostende. Ik heb niet die drive gezien vanop Jan Breydel, dat is niet goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties