Genk-aanvaller komt boven water: "Zonder Clement speelde ik voor Standard, zo simpel is het"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Genk-aanvaller komt boven water: "Zonder Clement speelde ik voor Standard, zo simpel is het"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na enkele moeilijke weken en zelfs maanden kan KRC Genk de laatste matchen beroep doen op een sterke Zinho Gano, die ondertussen aan zijn 8e club in België toe is. Met een goal tegen Charleroi én tegen Sarpsborg neemt hij de twijfels weg.

Gano lijkt met een doelpunt in de Croky Cup tegen Charleroi en een goal in de Europa League tegen Sarpsborg eindelijk gelanceerd te zijn. "Een aanvaller mag vijf weken op rij de pannen van het dak spelen, als hij daarin niet scoort, is hij ongelukkig", vertelt de 25-jarige spits, die zijn eerste voetbalstapjes bij SK Kampenhout zette, in HLN

Bevrijding

"Daarom voelden die goal op Charleroi en dat doelpunt tegen Sarpsborg voor mij echt als een bevrijding. Hopelijk is het wachten op die eerste competitiegoal ook snel voorbij", aldus de boomlange aanvaller. In het begin van het seizoen kreeg Gano nochtans genoeg kansen van Philippe Clement, maar hij kon nooit de verwachtingen inlossen. 

"Dat is al mijn hele carrière zo. Overal waar ik kom, zijn er twijfels", bekent hij. "Elke dag in de spiegel kijken en tegen jezelf zeggen 'ik kan het', ondanks het feit dat veel mensen zeggen dat je het niet kunt is lastig. Daar moet je mentaal sterk voor zijn. Maar je moet in jezelf blijven geloven. Als dat stopt, is het voorbij. Daarom dat Clement ook zo een belangrijke rol speelt in mijn carrière."

"Het feit dat Samatta zo vlot scoorde, was een zegen voor mij" - Zinho Gano

Clement is misschien wel de rode draad in de carrière van Gano. "Hij heeft altijd zijn vertrouwen in mij uitgesproken, ook als het minder ging. Dat was bij de beloften van Club Brugge zo, dat was bij Waasland-Beveren zo en dat is bij Genk niet anders. Zonder Clement speelde ik voor Standard, zo simpel is het. Ik was in de zomer vergevorderd met Standard, maar het menselijke aspect heeft mij voor Genk doen kiezen."

De concurrentie in Genk is bikkelhard met Samatta. "Het feit dat Samatta zo vlot scoorde, was een zegen voor mij. Dat gaf mij de tijd om rustig te groeien. Stel dat we op dit moment achtste stonden, dan had ik waarschijnlijk al veel meer gespeeld, maar voor mijn ontwikkeling was dat niet goed geweest", besluit Gano. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties