Waarom Arnesen voor Anderlecht koos: "Het was de ambitie en de slagkracht van Marc Coucke die me helemaal overtuigden"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 11 reacties
Waarom Arnesen voor Anderlecht koos: "Het was de ambitie en de slagkracht van Marc Coucke die me helemaal overtuigden"

Anderlecht begint weer vorm te krijgen. Gisteren werd Frank Arnesen aangesteld als de nieuwe technisch directeur en hij moet er mee voor zorgen dat er ook snel een nieuwe trainer komt in het Astridpark. De Deen spreekt voor het eerst over zijn 'transfer'.

"De laatste 24 uur klopte Michael Verschueren opnieuw aan”, zegt Frank Arnesen in Het Nieuwsblad. "Zo kwam de deal in een stroomversnelling. De jongste weken dacht ik veel na over mijn toekomst. Bij PSV voelde ik me niet in mijn sas. Ik ben gewoon te jong om zo weinig te doen (Arnesen was lid van de Raad van Commissarissen, een controleorgaan dat de sportieve werking controleert, red.)."

Waarom hij uiteindelijk voor RSCA koos? "De functie die Anderlecht me bood, sprak me wel aan. ­Anderlecht blijft nog altijd ­Anderlecht: de grootste club van België en een naam in ­Europa met een sterke achterban en een heel ambitieuze voorzitter. Het was die ambitie en de slagkracht van Marc Coucke die me helemaal overtuigden. We moeten deze club weer naar de top leiden", klinkt het.

Nieuwe T1?

Arnesen sprak verder nog kort over de opvolger van Hein Vanhaezebrouck. "Over de trainerskeuze hebben we echt nog niet veel gepraat. Ik weet dat er veel kandidaturen zijn, maar heb hier zelf nog maar pas getekend." Onder meer Phillip Cocu en Kasper Hjulmand zijn in de running. (lees hier meer)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties