Verdediger over zijn vertrek bij Club Brugge: "Ik kwam aan in topvorm, maar in juli gebeurden er vreemde dingen"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Alexander Scholz over zijn vertrek bij Club Brugge

Verdediger over zijn vertrek bij Club Brugge: "Ik kwam aan in topvorm, maar in juli gebeurden er vreemde dingen"
Foto: © photonews

Alexander Scholz heeft een turbulente periode doorgemaakt in België. Bij Lokeren werd hij gezien als één van de beste verdedigers in België, Anderlecht en Standard streden om zijn handtekening, bij de Rouches werd hij kapitein, later verhuisde naar Brugge en dat werd geen succes...

Nadat hij onder Sa Pinto naast de ploeg viel bij Standard trok hij verrassend naar Club Brugge. "Ik had alle reden om te denken dat ik er wel zou slagen. De trainer wilde me, zijn assistent kende me en de speelstijl paste bij me", vertelt hij in HBvL.

"Mogelijk miste ik continuïteit, maar ik arriveerde in een team dat goed draaide en uiteindelijk kampioen speelde. De lijn tussen wel en niet spelen, was dun. Ik kwam ook door de kleine poort aan, dat scheelt enorm."

Ik kreeg goede feedback, maar plots veranderde alles

Nochtans leek hij dit seizoen te mogen blijven, maar hij trok naar FC Midtjylland in Denemarken, zijn thuisland waar hij nooit op het hoogste niveau speelde. "Toen ik terugkwam van de zomerbreak was ik in topvorm, vol optimisme en zelfvertrouwen. Ik kreeg goede feedback, maar in de eerste weken van juli veranderde plots alles."

"Er gebeurden vreemde dingen. De donkere wolken stapelden zich boven mij op. De reden is mij nog steeds onbekend. Maar zelfs als het niet goed gaat, probeer je daaruit te leren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties