Martinez deelt een pluim uit aan Vanaken: "Eerste selectie was een keerpunt in zijn carrière"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 11 reacties
Martinez deelt een pluim uit aan Vanaken: "Eerste selectie was een keerpunt in zijn carrière"

Hans Vanaken is één van de topkandidaten om de Gouden Schoen te winnen na een succesvol jaar bij Club Brugge. Zijn sterke prestaties leverden de Limburger bovendien ook een eerste selectie bij de Rode Duivels op. "Hans heeft indruk op mij gemaakt", zegt Roberto Martinez.

Vanaken is ongetwijfeld dé smaakmaker van Club Brugge geworden. "Hans is de speler die in de laatste twee jaar het meeste progressie heeft gemaakt in de Jupiler Pro League", steekt Martinez van wal in HLN. "Je ziet bij hem telkens die technisch goede controle. Hans wil steeds de bal en kan in de box opduiken en scoren."

En daar stopt het niet bij. "Maar vooral de volwassenheid waarmee hij loopt te voetballen is indrukwekkend. Sinds zijn eerste selectie bij de nationale ploeg neemt hij opvallend meer verantwoordelijkheid bij Club Brugge. En ook bij de nationale ploeg zie ik hem telkens meer groeien", zegt Martinez.

Snel aangepast

"In het begin was hij verlegen, want Hans is een relaxte jongen die geen aandacht opeist. Maar Hans paste zich snel aan en maakte indruk op mij. Zijn eerste selectie was een keerpunt in zijn carrière, denk ik", aldus de bondscoach. 

Na dit seizoen kan het wel eens zijn dat Vanaken het een stap hogerop probeert. Geen must, volgens de bondscoach. "Ik geloof dat Hans na dit seizoen ook in België nog steeds progressie kan maken", benadrukt Martinez. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties