Voorstelling Arnesen bij Anderlecht: "Nieuwe trainer is prioriteit nummer 1"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 1 reacties
Voorstelling Arnesen bij Anderlecht: "Nieuwe trainer is prioriteit nummer 1"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Donderdagmiddag wordt Frank Arnesen voorgesteld als de nieuwe technisch directeur bij paars-wit. Dé hamvraag was natuurlijk of hij al een nieuwe trainer voor paars-wit zou meebrengen, maar dat was niet het geval.

“Ten eerste wil ik mijn dankbaarheid uitspreken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben.” Dat waren de eerste woorden van Frank Arnesen als technisch directeur van Anderlecht. “25 jaar na mijn periode bij één van mijn andere ex-clubs (PSV) mag ik nu hier werken, dat is voor mij erg leuk.”

“Anderlecht is voor mij een topclub, dé absolute top in België. De resultaten waren de laatste tijd misschien niet zo goed, maar daar willen we terug naar toe. Dit is een club met bijzonder veel mogelijkheden en ik wil mijn steentje bijbrengen.”

We kunnen nog niets zeggen over een naam of een termijn

Tot zover de mooie woorden over zijn aanstelling zelf. Maar wat zullen zijn eerste echte acties zijn bij de recordkampioen? “Mijn eerste prioriteit is de situatie over de coach. Daar zijn we heel hard mee bezig en daar willen we zo snel mogelijk een oplossing voor vinden.”

Ook Michael Verschueren was op de voorstelling aanwezig en ook hij kon nog niet veel kwijt over een nieuwe hoofdtrainer. “We kunnen nog niets zeggen over een naam of een termijn, maar we gaan het ook niet te lang laten aanslepen.”

Voorts wil Arnesen de spelerskern zo snel mogelijk leren kennen. “Je kunt een slechte speler beter maken of een goede speler kan je supergoed maken. Die jongens wil ik vinden. Anderlecht heeft al veel jonge spelers voortgebracht die nu ergens vaste waarden zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties