Vorig jaar al een gouden zaak tijdens de wintermercato en ook nu doen ze bij Zulte Waregem stevig hun best met een nieuw trio
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 6 reacties

Met Peeters, Seck en Sylla hoopt Zulte Waregem het behoud te verzekeren

Vorig jaar al een gouden zaak tijdens de wintermercato en ook nu doen ze bij Zulte Waregem stevig hun best met een nieuw trio

Aan de Gaverbeek kunnen ze nog niet helemaal op hun twee oren slapen, want met een voorsprong van zes punten op rode lantaarn Lokeren is het behoud nog niet binnen. Een stevig offensief op de transfermarkt in januari moet het tij doen keren.

Met Stef Peeters, Ibrahima Seck en Idrissa Sylla zitten er drie stevige namen in het verschiet aan de inkomende kant. Deze drie spelers moeten zeker in staat zijn om het kunstukje van vorig jaar te herhalen, want toen stond Essevee er nog slechter voor. Toen had het tijdens de winterstop maar een kloofje van vier punten op de laatste.

Dat er nog veel kan gebeuren in de negen resterende wedstrijden van de reguliere competitie werd vorig seizoen uitstekend aangetoond door Francky Dury en de zijnen. Hamdi Harbaoui van Anderlecht werd aangetrokken en de Tunesiër kroonde zich na een sterke tweede seizoenshelft nog tot topschutter van de competitie. Zulte Waregem stond na 30 speeldagen op een mooie negende plaats.

Idrissa Sylla moet de Harbaoui van dit jaar worden. Die laatste maakt nog wel zijn goaltjes, maar hij staat erg vaak alleen op een eiland voorin. Daar kan Sylla verandering in brengen. Hij scoorde 17 keer voor Engelse tweedeklasser QPR en bewees in zijn eerste periode bij Zulte Waregem tussen 2013 en 2015 dat hij de goal weet staan.

Ibrahima Seck moet dan weer het aantal tegengoals doen minderen. Geen enkele ploeg in onze hoogste klasse doet het slechter dan Essevee met 46 stuks. En ook Seck heeft zijn pluimen in de Jupiler Pro League al verdiend. Eerst bij Waasland-Beveren en daarna bij Racing Genk, maar daar is hij nu op het achterplan verzeild geraakt.

De derde man die stevig wordt gelinkt aan Zulte Waregem is Stef Peeters en ook hij heeft al een zekere staat van verdienste in ons land. Bij STVV reeg hij de assists en beslissende passes aan elkaar met zijn fluwelen traptechniek. Hij is een dodelijk wapen op stilstaande fases. Als hij het hoofd van Harbaoui, Seck of Sylla weet te bereiken wordt het levensgevaarlijk.

De drie transfers moeten allemaal nog bevestigd worden, maar met het nieuwe trio en enkele bepalende spelers zoals Bongonda en Harbaoui kan het haast niet meer mislopen voor Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties