Thorup staat voor één van zijn belangrijkste uitdagingen als coach van Gent: "0-0 zou voor mij eventueel al een goede uitgangspositie zijn"

Clint Vens
| 3 reacties
Thorup staat voor één van zijn belangrijkste uitdagingen als coach van Gent: "0-0 zou voor mij eventueel al een goede uitgangspositie zijn"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jesse Thorup lijkt de Gentse trein op de rails te hebben gekregen. Een overwinning tegen Anderlecht is daar het bewijs van, maar voor de Buffalo's staat er donderdagavond nog een veel belangrijkere wedstrijd op het programma.

De Oost-Vlamingen ontvangen in de eigen Ghelamco Arena KV Oostende in de heenwedstrijd van de halve finales van de Belgische Beker. Met de andere halve finale in het achterhoofd (KV Mechelen tegen Union) lijkt het een unieke kans voor de Buffalo's om bekerwinst te pakken en zo hun seizoen kleur te geven. 

Sportief en financieel belang

Het belang van de partij tegen de kustboys beseft ook de Noorse coach: "Bekerwinst betekent een rechtstreekse kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League dus deze halve finales zijn enorm belangrijk voor de toekomst van de club", zegt Thorup bij Het Nieuwsblad

"Financieel maar vooral ook sportief. Die groepsfase afwerken zorgt voor een enorme evolutie in de ontwikkeling van onze spelers, dat moet ons doel zijn.”

Deze halve finales zijn enorm belangrijk voor de toekomst van de club. Financieel, maar vooral sportief"

Geen tegengoals slikken

KV Oostende kent een grijs seizoen en lijkt op papier een haalbare kaart. Al tempert Thorup toch de verwachtingen: "Het voornaamste is nu om een goed resultaat neer te zetten. Verliezen is uit den boze. Iedereen meent dat we met 3-0 of 5-0 zullen winnen maar dat is niet zo. Oostende is een sterke tegenstander. 0-0 of 1-0 zou voor mij eventueel al een goede uitgangspositie zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties