Saelemaekers zag hoe koppigheid Vanhaezebrouck de das omdeed: "Er ontstond verwarring tussen de spelers en de coach en dat zag je op het veld"
Clint Vens
| 0 reacties

Alexis Saelemaekers (RSCA) laat zich uit over zijn ex-coach Hein Vanhaezebrouck

Saelemaekers zag hoe koppigheid Vanhaezebrouck de das omdeed: "Er ontstond verwarring tussen de spelers en de coach en dat zag je op het veld"

Alexis Saelemaekers was onder Hein Vanhaezebrouck een certitude op de rechterflank. Onder Fred Rutten moet het jeugdproduct van paars-wit weer knokken voor zijn plaatsje in het elftal. Saelemaekers duidt Vanhaezebrouck aan als de man die voor zijn doorbraak in eerste klasse zorgde.

De 19-jarige belofteninternational is dan ook lovend over de aanpak van zijn ex-coach: "Na een match nam hij mij soms apart en we analyseerden samen enkele spelfases", zegt Saelemaekers in Sport/Voetbalmagazine

'Ideale trainer om te debuteren in eerste klasse'

"En ik was zeker niet de enige jonge speler met wie hij individuele wedstrijdbesprekingen hield. Voor mij was Vanhaezebrouck dus de ideale trainer om te debuteren in eerste klasse. Hij is een van de mensen die mij het meest heeft geholpen bij mijn ontwikkeling als voetballer.”

Koppigheid kost Vanhaezebrouck zijn kop

Toch was het huwelijk tussen Anderlecht en Vanhaezebrouck nooit een succes te noemen. Saelemaekers weet waar het schoentje knelde: "Hij had zijn ideeën en stapte er niet van af. Er ontstond verwarring tussen de spelers en de coach en dat zag je op het veld."

"Een negatieve spiraal doorbreken doe je niet in een vingerknip. Dat lukt nog als het twee of drie matchen tegenzit, maar zeven matchen trek je niet zomaar recht. Je krijgt dan een situatie waarin elke speler begint te piekeren. Over zijn eigen capaciteiten. Over alles eigenlijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties