Hoe Morioka serieus op de zenuwen werkt van de top van Anderlecht

Hoe Morioka serieus op de zenuwen werkt van de top van Anderlecht
Foto: © photonews

Ryota Morioka moet op niet veel speelkansen meer rekenen bij Anderlecht. Na de wedstrijd in Gent werd die conclusie - die eerder al door anderen binnen Anderlecht gemaakt was - ook door Fred Rutten gedeeld met zijn bestuur. Maar die zitten met de handen in het haar door de Japanner.

Morioka heeft Anderlecht immers veel geld gekost. Naast zijn transfer van ongeveer drie miljoen euro werd Davy Roef ook zo goed als kostenvrij verhuurd aan Waasland-Beveren. Anderlecht betaalt immers - nog steeds - het leeuwendeel van diens loon en Waasland-Beveren moet geen huursom betalen.

Een zwaar loonbriefje heeft de Japanner ook. Maar op het veld heeft hij nog maar bitter weinig laten zien. Anderlecht wil hem dan ook te allen prijze kwijtgeraken, maar de houding van Morioka zelf maakt dat onmogelijk.

Onmogelijke situatie

Er was een aanbieding van Al Duhail voor hem waarbij hij een veelvoud (en 't gaat hier niet om maal twee of drie) van zijn huidig loon kon krijgen, maar hij haalde zijn neus op voor het Midden-Oosten. Ondanks dat hem is duidelijk gemaakt dat hij moet vertrekken, blijft hij het been stijf houden. Hij blijft herhalen dat hij het bij Anderlecht wil maken. 

Als dat zo blijft, lijkt paars-wit gedwongen hem naar de B-kern te sturen of zelfs zijn contract te verbreken. Om maar te zeggen dat de aanvallende middenvelder op niet al te veel cadeautjes hoeft te rekenen van Arnesen en Verschueren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties